Selasa, 7 Julai 2009

Tazkirah..

Tazkirah melalui e-mail yg selalu di hantar oleh seorg hamba Allah yg x dikenali..Terima kasih atas setiap peringatan yg diberikan,semoga menjadi iktibar utk diri dan org lain..

• 12:03 PM
23/6
PETIKAN NASIHAT IBNU QAYYIM 1. DIDALAM HATI MANUSIA ADA KEKUSUTAN DAN TIDAK AKAN TERUNGKAI KECUALI MENERIMA KEHENDAK ALLAH S.W.T 2.DIDLM HATI MANUSIA ADA KEGANASAN DAN TIDAK AKAN HILANG KECUALI BERJINAK DGN ALLAH SWT. 3.DIDLM HATI MANUSIA ADA KESEDIHAN DAN X KAN HILANG KECUALI MERASAI NIKMAT ALLAH SWT. 4. DIDLM HATI MANUSIA ADA KEGELISAHAN DAN AKAN TENANG DAMAI BILA BERLINDUNG, BERTEMAN DAN BERJUMPA DGN ALLAH SWT. 5. DIDLM HATI MANUSIA ADA PENYESALAN DAN AKAN PADAM BILA REDHA DGN SURUHAN DAN LARANGAN, QADA QADAR ALLAH SENANTIASA BERSABAR SEHINGGA MENEMUI YG AZALI. 6.DIDLM HATI MANUSIA ADA HAJAT DAN TDK AKAN TERBENDUNG KECUALI KECINTAAN PD ALLAH DAN BERMOHON PD NYA. SENANTIASALAH BERZIKIR KPDNYA WASSALAM


• 10:51 PM
28/6
hadis 32....TIDAK BOLEH MEMBUAT KEROSAKAN..........................Dari Abu Said,Sinan Al-Khudri radhiallahuanhu,ssguhnya Rasulullah S.A.W. bersabda:"tidak boleh melakukan perbuatan (mudharat) yg mencelakan diri sendiri dan org lain."


• 3:07 PM
7/7
janganlah kamu terlalu gembira di dunia!!!!!


• 3:34 PM
7/7
Tanda 7 hari sebelum hari mati Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah kesakitan dimana orang yang sakit yang tidak makan secara tiba-tiba ianya berselera untuk makan.

Tiada ulasan: