Rabu, 20 Februari 2013

Siapa Sofea Hana?

Sofea Hana setakat ini hanya dikenali sebagai nama dan belum dapat dipastikan sama ada individu ataupun kumpulan..lelaki atau perempuan...oleh itu, dalam penulisan tentang Sofea Hana masih belum boleh meletak seseorang atau sekumpulan Sofea Hana...ataupun kata ganti nama, wanita atau lelaki tersebut...hehe

Nama yang kian meniti dalam dunia cyber di Malaysia tika dan saat ini...Sofea Hana telah mengodam beberapa laman web kerajaan untuk menyampaikan sebuah mesej yang boleh dikategorikan sebagai mesej menuntut keadilan...mungkin la, Sofea Hana ingin menunjukkan tidak semua media berjaya 'ditawan'...masih ada medium lain lagi yang boleh menyampaikan mesej-mesej penting yang tidak dipandang...dengan kata kasarnya...cara baik tidak boleh, kita buat cara jahat pula....(Kpd Sofea Hana yang ada terbaca entry ini....sy tiada niat untuk mengumpat....sekadar memberi pendapat...Hehe)

berita tentang Sofea Hana boleh digoogle dimana-mana sahaja....(perbuatan orang malas untuk copy)

laman web yang paling banyak membicarakan pasal Sofea Hana setakat ni, aku rasa Blog Giler Hacker

p/s
update 21hb 01
setelah sehari aku mengeluarkan artikel pasal Sofea Hana...jumlah pembaca entry ini untuk sehari berjaya mengatasi entry pasal rumpai laut yang hanya berharga RM12 sekilo...betapa femesnya Sofea Hana...harap kekalkan matlamat dan istiqamah dalam perjuangan...yang baik didoakan yang jahat dinasihatkan...:)

6 ulasan:

casablander berkata...

fames dah dia..sapa la dia yer..

lucu juga bila dia pos video2 UAI di website yg dia hack..bagus2..

:P

salmah salleh berkata...

tu lah...memang lucu...

setiap jejak mesti akan ada peringatan atau nasihat...

kesimpulan lain dalam cerita Sofea Hana ialah setiap individu era ini, harus tau menggunakan ICT...laku la pakar ICT selepas ni...:)

Tanpa Nama berkata...

Sofea Hana tu lelaki, Identitinya ramai budak2 underground yg tahu. Kalau Polis nak cari dia, aku pon ada petunjuk.

Tanpa Nama berkata...

owh kak long ku sofea hana... i miss u bebeh

Tanpa Nama berkata...

istiqamah kepala bapak korang!

Gombug berkata...

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
Baca selanjutnya...