Khamis, 30 April 2009

repekanku..



'Hidup kena berani terima kenyataan...'

Baru jak habis tengok movie laskar pelangi...huhu...sedihnya.Dibandingkan aku dgn watak2 dlm cite tu memang berbeza giler...sedar diri tak pandai tapi malas nak belajar..esok periksa malam tu baru buka kitab.Tadi paper kemahiran asas kaunseling,aku tak habis jawab...tp penyesalan tak datang lagi,tunggu keluar kptsn baru menggigil satu badan teringat jwpan yg ntah sumber dari mana..tau pun takut..aku pun x tahu kenapa exam kali ni mcm tak rasa exam pulak..

sejak 2 menjak ni aku diserang lagi virus baru...asal masuk bilik jak aku mesti jeling beg balik kampung aku..tak sabar nak balik kampung.Wahai penduduk kampung ku yg disayangi,tunggula kemunculan ku semula di kampung...hehe..perasan glamour pula...tak sabar nak memancing,jalan2 kat kebun,makan dgn family...tp..mak aku dah pesan awal2,cuti dua bulan ni aku akan jadi suri rumah sepenuh masa..sbb dua org kakak aku sibuk memanjang...tula sapa suruh jadi kaunselor?

lagi satu paper utk menghabiskan sem ni...kena kemas barang awal2..sbb kena berhijrah ke satu tempat.Apalah nasib aku sem ni...dahlah haritu kena singkir dari kolej sebelah,lepastu kena reject pula...sedihnya mesti dah jarang jmp kwn2 yg sengal2 semua termasuk diriku...apapun kali ni aku kena juga bersedia utk meneroka dunia....

banyak lagi perkara yg aku kena selesaikan sebelum balik kampung ni...harapla semua dpt selesai dgn baik..

3 ulasan:

Coretan Semalam berkata...

tq atas pemberitahuan

kaunselorkite berkata...

Salmah ko nak pegi nanti mesti aku risau... yela sebab ko naik kapal erbang nanti... aku takut sangat kapal terbang 2 terhempas kat laut china selatan... tak sempat aku nak merase kawin ngan ko...
huuhhuhuu sedih nyer kapal terbang yang ko naik nak terhempas...

mot-sal berkata...

oi..kuali betullah mamat ni..