Selasa, 20 Oktober 2009

Bayi al-Quran

cerita hari ini, jeng...jeng...jeng..satu email telah diposkan ke emailku ptg ni..kalau rajin..bacalah..

Assalaamu'alaikum w.b.t....... Subhanallah, satu lagi keajaiban telah ditunjukkan oleh Yang Maha mencipta. Di wilayah Dagestan, Russia, ada seorang bayi yang baru berusia 9 bulan, lahir bersama tanda lahir berupa ayat2 Quran dan hadith yang mengandungi nama Allah di bahagian2 tubuhnya.

Pada mulanya keluar nama Allah di bahagian dagu sebaik sahaja budak lelaki itu lahir. Kemudian muncul pula ayat2 itu di bahagian belakang badan, lengan, kaki dan perut. Di bahagian kaki pernah tertulis yang bermaksud "Allah pencipta segala sesuatu". Yang mengujakan lagi ialah, tanda2 itu sentiasa berubah2, 2 kali seminggu.

Seperti muncul ayat lain pula menggantikan ayat yang sedia ada. Budak yang bernama Ali Yakubov itu akan merasa tidak selesa ketika perubahan2 ayat itu berlaku dan akan menangis dan suhu badannya akan naik.

Pakar medik pun masih tidak dapat menjelaskan keadaan sedemikian. Walaupun begitu, mereka menafikan bahawa tulisan2 itu ditulis oleh manusia pada kulit.

Ibunya yang bernama Madina, mengatakan bahawa mereka tidak yakin dengan agama Islam sebelum ini. Sehinggalah kepada kejadian kelahiran pada bayi mereka ini.

SUBHANALLAH .......
"Kami akan memperlihatkan kepada mereka tanda-tanda (kekuasaan) Kami di segenap ufuk dan pada diri mereka sendiri, sehingga jelaslah bagi mereka bahawa Al-Qur'an itu benar. Dan apakah Rabbmu tidak cukup (bagi kamu) bahawa sesungguhnya Dia menyaksikan segala sesuatu?" Surah Fushshilat : Ayat 53
berita yg sama juga, tp dr sumber yg berbeza
Dagestan – Pelik tapi benar, seorang bayi laki-laki mengejutkan doktor yang merawatnya. Pasukan doktor ini kehairanan setelah tulisan ayat-ayat Al Quran muncul pada kulitnya.

Peristiwa unik ini terjadi di Dagestan, berdekatan dengan Chechnya, di selatan Rusia. Ibu bapa kepada bayi Ali Yakubov yang baru berusia sembilan bulan tersebut turut terkejut ketika tulisan Allah muncul di dagunya, sebaik kelahiran anak tersebut.

Sejak itu, munculnya tulisan-tulisan Arab yang bertebaran di punggung, lengan, kaki dan perutnya. Menariknya, keluarganya mendakwa, selalu ada tanda-tanda sebelum ayat-ayat baru muncul, dua kali dalam seminggu.

Seperti dilaporkan The Sun, pihaknya tidak dapat menjelaskan peristiwa misteri Ali Yakubov, tapi mereka menolak dakwaan tulisan ini ditulis oleh seseorang pada kulit bayi ini.

Ibu Ali Yakubov, Madina berkata, dia dan suaminya bukanlah penganut Islam yang taat, sehinggalah ayat-ayat Al Quran itu muncul di kulit bayi mereka.

Sebelum ini, mereka menyembunyikan keadaan bayi mereka, tapi akhirnya menceritakan hal ini kepada doktor mereka. Sekarang Ali Yakubov menjadi perhatian masyarakat Muslim di wilayah Dagestan.

Salah satu pemimpin Muslim di Dagestan, Ahmedpasha Amiralaev berkata, “Anak ini petunjuk asli dari Tuhan. Allah mengirimkannya ke Dagestan untuk menghentikan perang dan ketegangan di republik kami.”

Madina menambah, “Biasanya tanda-tanda ini muncul dua kali dalam seminggu, hari Isnin dan malam antara Kamis dan Jumaat. Ali selalu merasa sakit ketika itu muncul. Dia menangis dan suhu badannya naik.”

“Tidak mungkin dapat memeluknya ketika hal itu terjadi. Tubuhnya bergerak aktif, jadi kami hanya meletakkan dia di tempat tidurnya. Sangat menyiksakan ketika melihat dia menderita,” ujar Madina.

Sumber : The Sun

Tiada ulasan: